Keuken geopend:

vanaf 10 personen

na reservatie

09/ 282 30 81

 

Cadeaubon

Route

Nieuwsbrief

Persberichten

 

 

 

 


Weetjes

Wenst u een activiteit te plannen in de prachtige Leiestreek in combinatie met een etentje, feest, seminarie of bedrijfsevenement ?

Wij kunnen u helpen !

Enkele tips (niet exhaustief; suggesties zijn welkom)

Bezienswaardigheden (op wandelafstand)

  kasteel van Ooidonk Kasteel van Ooidonk is één van de mooiste van het land en is nog steeds bewoond door de eigenaar
  sas van Astene Het geheel vormt een uitstekend bewaard voorbeeld van een samengesteld kunstwerk uit de tweede helft van de negentiende eeuw.

Musea

  Deinze en de Leiestreek (Deinze) werken van Albijn Van den Abeelle, Servaes, Permeke, Raveel, De Smet, enz...
  Dhont - Dhaenens (Deurle) De basiscollectie omvat kunstwerken van onder andere James Ensor, Gust. en Leon De Smet, Valerius De Saedeleer, Constant Permeke, Albert Servaes, Frits Van den Berghe en Gustave van de Woestyne. Inmiddels zijn daar ook een groot aantal hedendaagse kunstenaars aan toegevoegd zoals David Tremlett, Marthe Wéry, Marcel Maeyer, Joëlle Tuerlinckx, Koen Theys en Raoul De Keyser.
  Gust De Smet (Deurle) De Sterre was destijds een pleisterplaats voor Gust de Smet, Fritz van den Berghe en vooral Léon de Smet, die ons gebouw en de pastorie aan de overkant schitterend op doek heeft gebracht
  Roger Raveel (Machelen) Verschrikkelijk en mooi, maar ook verschrikkelijk mooi, en mooi in zijn verschrikkelijkheid. Zo ervaart hij het leven om zich heen.

Wandelroutes

  Ooidonk 7,5 km
De route start in de Ooidonkdreef, dat is de toegangsweg van het gekende Kasteel van Ooidonk in Bachte-Maria-Leerne.

  Wandelen langs de Oude Leie en Schipdonkkanaal 15,5 km
.

Fietsroutes

  Bakens van kunst aan de Leie 28 km
In Tocht 1 zullen de omgeving van Astene Sas, het kasteel Ooidonk, de musea Dhondt-Dhaenens en Gust De Smet en de dorpskern van Deurle je bekoren.

  Leiestreek 55 km
We kronkelen tussen Gent en Deinze langs de rivier die zoveel kunstenaars inspireerde.

Boottochten

  Aqua-Line max 20 pers

Bedrijfsbezoeken

  Graanstokerij Filliers Van korrel tot borrel
  Chocolaterie "De zwarte vos" Chocolade smaak designer ‘Bart Van Cauwenberghe’ creëert steeds opnieuw verfijnde smaak, goed gebalanceerde aroma’s en een overweldigende bijtsensatie
  Brouwerij Sint Canarus Het  vlaggenschip is de Sint Canarus Tripel. Ook het bruine pottenbakkersbier Potteloereke mag er wezen.  Naast de tripel en het Potteloereke stroomt er ook af en toe een gelegenheidsbrouwsel uit de tapkraan, zoals de “Maagd van Gottem”. Maagd van Gottem?  Ja, omdat het bier óók moeilijk te vinden is.     


Webdesign: Goonieproductions Perla Blanca WDB